MAJDA KOKOŠINEK – nauk o glasbi, solfeggio

MIRJANA ZELJIĆ BRNČIČ – klavir

ALEKSANDER ORAŽEM – nauk o glasbi, korepeticije

DANICA KAVRAKOVA ŽGANJAR – violončelo

NAJA ZAPUŠEK – petje

JANJA TURK – flavta

CIRIL SKEBE – harmonika

VANJO TOMC – klarinet, saksofon

ELENA METELKO – klavir

IZABELA VLAŠIĆ – klavir

IVO VLAŠIĆ – violina

KSENIJA ABRAMOVIĆ GROM – violina, viola

ANDREJ KASTREVC – violina, viola

EMINA KUHAR – nauk o glasbi, tamburice

KRISTINA JEKE – klavir, korepeticije

MAJA POVŠE – tolkala

FRANC MALAVAŠIČ – harmonika, v. d. ravnatelja

VERONIKA VIŽINTIN – harmonika

TJAŠA PERIGOJ – saksofon

JOANNA BLEJWAS – saksofon

DOMEN GRACEJ – trobenta

MAKSIM BOGDANOV – kontrabas

JOŽE LOVKA – harmonika

VIKTOR PAPEŽ – kitara

TADEJ KOPITAR – rog

DEJAN HERAKOVIČ – solopetje

TEREZA PODLOGAR – orgle

MARKO SMILJANIĆ – kitara

ANDREJ ŠTREKELJ – trobenta

BARBARA GRIČAR – flavta

KARMEN ZIDAR KOS – citre

Majda Kokošinek

Rojena leta 1966 v Celju. Obiskovala je Srednjo pedagoško šolo v Celju in hkrati orglarsko šolo v Mariboru. Študij je nadaljevala na glasbenem oddelku Pedagoške akademije v Ljubljani, ki so ga leta 1988 ukinili, zato je za dokončanje študija nekatere izpite opravila na Akademiji za glasbo v Ljubljani in leta 1991 diplomirala.

Leta 1989 se je zaposlila na Osnovni šoli Primoža Trubarja v Velikih Laščah in se po trinajstih letih službovanja vpisala še na Pedagoško fakulteto v Mariboru – smer glasbena pedagogika in po dveh letih diplomirala. Kot učiteljica glasbene vzgoje na Osnovni šoli Primoža Trubarja je ustanovila otroški in mladinski zbor. Z zborom so sodelovali na številnih revijah in drugih prireditvah v občini in izven nje, izvedli več letnih koncertov, posneli zgoščenko, se dvakrat udeležili državnega tekmovanja v Zagorju ob Savi, kjer so prejeli dve srebrni plaketi in mednarodnega zborovskega tekmovanja v Pragi, kjer so prav tako postali prejemniki srebrne plakete. Na prošnjo Društva upokojencev pa je dve leti vodila tudi ženski upokojenski pevski zbor in eno leto moški upokojenski zbor na Škofljici.

Z ustanovitvijo dislociranega oddelka glasbene šole v Velikih Laščah je začela poučevati tudi nauk o glasbi in bila določena za koordinacijo glasbene šole z občino in ostalimi društvi, za pripravo prireditev in tri leta bila tudi vodja študijske skupine glasbenih pedagogov (udeleženci iz petnajstih šol naše regije) ter redno sodelovala z Zavodom za šolstvo. Leta 2009 se je zaposlila v Glasbeni šoli Ribnica, kjer poučuje nauk o glasbi in solfeggio, leta 2011 pa je prevzela tudi vodenje zavoda. Zavod je vodila do oktobra 2018.

 

Mirjana Zeljić Brnčič

Mirjana Zeljić Brnčič, rojena leta 1975, je srednjo glasbeno šolo končala v Splitu, kjer je pri sedemnajstih letih kot solistka z orkestrom nastopila ob dnevu državnosti. Šolanje je zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Tatjani Ognjanović. V Glasbeni šoli Ribnica je zaposlena od leta 2003, pred tem pa je poučevala v Glasbeni šoli Logatec in Glasbeni šoli Vrhnika. Leta 2010 je bila kot članica izvršnega odbora EPTA (European piano teacher association) v Sloveniji izbrana za vodjo strokovnega sveta za koordinacijo pri organizaciji Mednarodne klavirske konference v Ljubljani. Strokovno je sodelovala tudi pri pripravi učbenika Moj prijatelj klavir, avtorjev Ilonke in Jaka Puciharja, na njuno povabilo pa je učbenik prevedla tudi v hrvaški jezik.

 

Aleksander Oražem

Aleksander Oražem, rojen leta 1982, je svojo glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Ribnica, kjer je črno-bele tipke začel spoznavati pri učitelju Igorju Kovačiču, glasbeno šolanje nižje stopnje pa končal pri učiteljici Zdenki Šindič. Glasba ga je navdušila do te mere, da je svoje glasbeno izobraževanje nadaljeval na takratni Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (danes Konservatorij za glasbo in balet) smer instrumentalist – pianist, pri prof. Mariji Kocijančič in nato na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral iz glasbene pedagogike. Sedaj na Glasbeni šoli Ribnica poučuje nauk o glasbi in opravlja delo korepetitorja na številnih nastopih in tekmovanjih, aktivno pa sodeluje tudi v različnih instrumentalnih in vokalnih zasedbah.

 

Danica Kavrakova Žganjar

Z violončelom se je srečala pri desetih letih in se takoj zaljubila vanj. Nižjo in srednjo glasbeno šolo je končala v rodni Makedoniji in svojo glasbeno pot nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Milošu Mlejniku. Delala je s čudovitimi pedagogi na seminarjih v Sloveniji in tujini (Mineo Hajaši, Kiril Rodin idr.). Zase pravi, da jo delo z otroki zelo veseli ker ji omogoča konstantno rast in osebno izpopolnjevanje ter neizmerno veselje pri ustvarjanju z mladimi glasbeniki. Kot svoj največji uspeh šteje veselje svojih učencev ob muziciranju in njihovo odločitev, da bo violončelo del njihovega življenja tudi po končanem glasbenem izobraževanju.

 

Naja Zapušek

Naja Zapušek je obiskovala Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Vasle, leta 2004 pa je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Evi Novšak Houška. Izpopolnjevanje je nadaljevala pri prof. Matjažu Robavsu in na Accademii Lirici Santa Croce di Trieste pri maestru Allesandru Svabu. Med študijem je pela vlogo Egipčanske kraljice v operi Salamon and Balkis in vlogo Mirande v istoimenski operi, v Trstu pa je, v sodelovanju z opero Teatro Lirico G. Verdi, pela vlogo Nelle v operi Gianni Schicchi. Že ves čas se ukvarja tudi z ljudsko glasbo in plesom. Več kot dvajset let je bila članica Akademske folklorne skupine France Marolt, kjer je delovala tudi v strokovnem odboru. Je ena od ustanovnih članic vokalne skupine Katice. Izdale so pet albumov: Katice (1994); Se dela greh … se sliši smeh …(1997); Jungfraua (2002); Oj, fijole, novo leto je (2009) in Katerizem (2012). S katicami pa so dosegle tudi več nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Naja danes veliko nastopa kot solistka in s Katicami doma in v tujini. Od leta 2004, pa poučuje petje na Glasbeni šoli Ribnica in od 2008, tudi na Glasbeni šoli Kočevje.

 

Vanjo Tomc

Vanjo Tomc, rojen leta 1964 v Trbovljah je nižjo glasbeno šolo za klarinet obiskoval v Hrastniku pri učiteljih Jožetu Rusu in Ernestu Ramšaku, srednjo glasbeno v Ljubljani pa pri prof. Igorju Karlinu. Je trikratni dobitnik zlatega priznanja na jugoslovanskem glasbenem tekmovanju med letom 1979 in 1982. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Mihi Gunzku. V Hrastniku je pet let vodil Rudarsko godbo in deset let Moški pevski zbor Svoboda. Njegovi učenci so dosegli kar nekaj zlatih in srebrnih priznanj na državnih tekmovanjih v bivši Jugoslaviji in kasneje v samostojni Sloveniji. Redno se udeležuje seminarjev in izpopolnjevanj za klarinet in saksofon. Aktiven je tudi v zabavni (skupi na Veter, duo HipHop) in narodno-zabavni glasbi (ansambel Toplar). Poučeval je v Trbovljah in Ljubljani, od leta 2005 pa je zaposlen na Glasbeni šoli Ribnica, kjer se posveča predvsem vzgoji mladih klarinetistov.

 

Elena Metelko

Elena Metelko, akademska profesorica klavirja, korepetitorka, na GŠ Ribnica deluje od leta 1997. Pred tem pa je delovala kot korepetitorka v Ljubljanski operi, poučevala na GA Tartini ter v Glasbeni šoli Grosuplje.

 

Izabela Vlašić

Izabela Vlašič, rojena leta 1957 v Subotici (Srbija), je svoje šolanje začela v Glasbeni šoli Subotica, kjer je tudi nadaljevala in končala srednjo šolo. V letu 1975 je bila sprejeta na Zagrebško glasbeno akademijo v razred prof. Pavice Gvozdić. Leta 1979 je diplomirala in se nato zaposlila na srednji glasbeni šoli v Subotici, kjer je poučevala dvajset let. Od leta 1999 naprej poučuje na Glasbeni šoli Ribnica. Njeni učenci so prejemniki številnih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Večkrat je bila članica žirantka regijskega tekmovanja TEMSIG in v letu 2013 mednarodnega tekmovanja v Srbiji. Poleg rednega poučevanja je delovala kot korepetitorka na srednji in nižji glasbeni šoli v Subotici in v Ribnici.

 

Ksenija Abramović Grom

Ksenijina glasbena pot se je začela na Glasbeni šoli Ribnica pri takratnem ravnatelju in učitelju violine Andreju Puharju. Šolanje je nato nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Dušanki Stražar. Že v času šolanja se je odločila, da se bo podala v učiteljske vode. Tako se je po diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Roka Klopčiča, zaposlila na Glasbeni šoli Ribnica kot učiteljica violine in viole in leta 2008 prevzela še vodenje godalnega orkestra.

 

Emina Kuhar

Emina se je rodila leta 1985 v Trbovljah. Veselje do glasbe jo spremlja že vse od malih nog, ko je obiskovala pouk klavirja, kitare in električnih klaviatur v Glasbeni šoli Hrastnik. Poleg tega je bila kot tolkalistka članica Simfoničnega orkestra Hrastnik, Rudarske godbe Hrastnik in Steklarske godbe Hrastnik. Njena glasbena pot se je nato nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je leta 2004 zaključila šolanje po programu umetniške gimnazije, smer glasbeni stavek in zatem šolanje nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2012 diplomirala iz smeri glasbena pedagogika. Že v študentskih letih je z veseljem poučevala klavir in vodila enega izmed otroških pevskih zborov Glasbene matice, od leta 2011 pa je zaposlena na Glasbeni šoli Ribnica, kot učiteljica nauka o glasbi, glasbene pripravnice in solfeggia.

 

Kristina Jeke

Kristina je akademska glasbenica pianistka in profesorica klavirja, rojena leta 1987 v Sarajevu. Svoje osnovno glasbeno izobraževanje je končala na Glasbeni šolo Risto Savin v Žalcu, pri prof. Magdaleni Navodnik. Šolanje je nato nadaljevala na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju, pri prof. Milici Šnajder. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu se je sprva vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred prof. Andreja Jarca, dve leti zatem pa še na študij klavirja na Glasbeni akademiji Karola Szymanowskega v Katowicah na Poljskem, v razred prof. Czesława Stańczyka. Leta 2012 je oba študija diplomirala z odliko. Po študiju se je sprva zaposlila kot učiteljica klavirja na Glasbeni šoli Risto Savin v Žalcu in korepetitorka baleta na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, od leta 2013 pa korepetira in poučuje klavir na Glasbeni šoli Ribnica. Je dobitnica številnih priznanj in nagrad. Leta 2008 je prejela tudi Prešernovo nagrado z izvedbo solističnega koncerta za klavir in orkester v g-molu F. Mendelssohna v slovenski filharmoniji.

 

Franc Malavašič

Glasba je vedno imela prostor v njegovi družini, zato ni bilo čudno, da se je tudi sam odločil za igranje instrumenta in po zgledu starejšega brata izbral harmoniko. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval na Vrhniki, pri prof. Vilijemu Ošlaju, srednjo glasbeno šolo pa končal v Ljubljani, na Srednji glasbeni in baletni šoli, pri prof. Ernöju Sebastianu. Ker pa tedaj na Akademiji za glasbo oddelka za harmoniko še ni bilo, je končal oddelek za glasbeno pedagogiko. Skozi obdobje njegovega glasbenega izobraževanja je bilo veliko raznovrstnih tekmovanj, na katerih je sodeloval v solo kategorijah, v duetu in tudi v kvartetu. Sedaj se glasbeno udejstvuje predvsem v okviru Glasbene šole Ribnica in v ansamblu Kvintet 7.

Oktobra 2018 je prevzel mesto vršilca dolžnosti ravnatelja.

 

Tjaša Perigoj

Tjaša Perigoj je saksofonistka, ki piše in prireja glasbo. Po končani nižji glasbeni šoli, kjer se je učila klavir in saksofon, je šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, oddelku za jazz, kasneje pa se je vpisala na glasbeni konzervatorij v Rotterdam, kjer se je izpopolnila v jazzu in uspešno zaključila podiplomski študij. Leta 2008 je na mednarodnem glasbenem jazz festivalu v Novem mestu prejela prvo nagrado »Jazzon« za najboljšo jazzovsko kompozicijo, leto kasneje pa nagrado občinstva. Njena glasbena pot je povezana z različnimi projekti in glasbenimi stili, ki nas vodijo od jazza, tanga, latina do pop glasbe. Spomladi 2013 je z mednarodno zasedbo »Sonido del Mundo« izdala album z lastnimi kompozicijami z naslovom »Changing«, ki je izšel v spletni obliki in je dosegljiv na spletnih portalih. Tjaša redno sodeluje s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Zaposlena je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer poučuje saksofon na oddelku za jazz ter Glasbeni šoli Ribnica, kjer za saksofon navdušuje male glasbenike.

 

Domen Gracej

Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 2012, v letu 2014 pa z odliko zaključil še magistrski študij trobente, v razredu prof. Stanka Arnolda. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval pri Melodiji d.o.o na Muti, kjer ga je trobento poučeval Damjan Damjanovič, prav tako je bil Damjan Damjanovič kasneje njegov profesor na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani. Je dobitnik več državnih in drugih nagrad; tri zlate plakete, ena srebrna, dve prvi, in ena druga nagrada na državnih tekmovanjih v različnih kategorijah.

Redno sodeluje z orkestri Opere in baleta Ljubljana, Splitsko opero, orkestrom RTV Slovenija, s katerim je nastopil tudi že kot solist, orkestrom Celovškega konzervatorija, Slovensko filharmonijo in drugimi. Izobraževal se je na mojstrskih tečajih pri svetovno uveljavljenih trobentarjih, kot so: Reinhold Friedrich, Marco Pierobon, Laura Vukobratović, Otto Sauter in drugi. V letu 2014 je nastopil kot solist na treh koncertih, skupaj s svetovno priznanim trobentarjem Marcom Pierobonom.

 

Maksim Bogdanov

Maksim Bogdanov je svojo prvo glasbeno izobrazbo prejel v Kočevju, kjer je najprej pričel z učenjem klavirja v razredu učiteljice Natalije Bogdanove, nato pa še z igranjem kontrabasa pri učitelju Valeriju Bogdanovu in kot mladi kontrabasist prejel več nagrad. Leta 2004 se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani in v letu 2008 maturiral v razredu prof. Zorana Markovića. Študij je pri istem profesorju nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2014 z odliko diplomiral.

V času študija se je redno udeleževal tekmovanj in posegal po najvišjih mestih (ITHAKA 2007- 2. nagrada, TEMSIG 2012 – zlata plaketa, 1.nagrada). Vseskozi je koncertiral kot solist, komorni glasbenik in član simfoničnimih orkestrov, udeležil pa se je tudi več festivalov v Sloveniji in tujini (Ravenna, Mahler in turneja Euphony).

Sedaj deluje kot kontrabasist v Orkestru Slovenske Filharmonije in učitelj na glasbenih šolah v Ribnici in Kočevju.

Barbara Gričar

Barbara Gorše je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Ribnica v razredih profesoric Jane Čadež in Metke Jevšnikar in jo nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pod mentorstvom prof. Drage Ažman. Študijska pot jo je zanesla v tujino, na Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je v razredu Eszter Alfödy-Boruss z odliko z odliko diplomirala, podiplomski študij pa je na isti univerzi zaključila marca 2015 v razredu prof. Dieterja Fluryza, solo flavtista Dunajskih filharmonikov. Pot izobraževanja jo je ponesla še dlje in sicer v Francijo, kjer je na konservatoriju Conservatorie à Rayonnement Régional de Versailles z odliko zaključila študij specializacije in med drugim nastopila kot solistka z orkestrom. Med šolanjem se je izobraževala pri številnih znanih flavtistih, nadarjenost in prizadevnost pa je pokazala na mnogih nastopih in tekmovanjih, kjer je prejela tudi nekaj prvih in drugih nagrad. Sodelovala je tudi z mnogimi orkestri (Junge Philharmonie Wien, Euphony Youth Orchestra, KUG Orchester, Simfonični orkester RTV Slovenij…), s katerimi je šla tudi na nekaj turnej. Za časa študija je na pobudo nemške založniške hiše Akademiker Verlag izdala knjigo z naslovom »Marjan Kozina – Leben und Werk«. Glasbeno se udejstvuje tudi kot komorna glasbenica. Zaposlena pa je na Glasbeni šoli Ribnica.

Ivo Vlašić

Jože Lovka

Viktor Papež

Andrej Kastrevc

Vito Opeka

Dejan Herakovič

Pavla Lušin

Andrej Štrekelj 

Karmen Zidar Kos

Matevž Ferjančič

Tereza Podlogar

Marko Smiljanić

Jani Šepetavec